Katja Meertens

Tekst- en communicatieadvies

Heel gek je eigen boek ineens op papier te zien

Drukproef

Na een jaar rondlopen in een hospice en negen maanden schrijven, schrappen en redigeren, werd gisteren de eerste drukproef van mijn boek bij mij thuis afgeleverd. De drukproef toont hoe het boek er straks van binnen uitziet.

Het is heel gek je eigen boek ineens zo op papier te zien. Hiervoor werkte ik in Word op mijn laptop, had mijn eigen lettertype en mijn eigen manier van kopjes boven stukjes plaatsen. In de proef (en dus straks in het boek) wordt een ander lettertype gebruikt, staan de kopjes anders en is elke bladzijde (272 stuks!) gekaderd. Het is alsof iemand anders mijn tekst in zíjn boek heeft geplaatst. Ik moet er nog een beetje aan wennen.

Dit weekend ga ik de drukproef nog eens goed lezen, kijken anderen ook nog of er fouten in de tekst staan, maandag lever ik het weer in bij de uitgeverij en dan gaat het zo snel mogelijk naar de drukker. Het wordt steeds spannender!

Advertentie

2 reacties op “Heel gek je eigen boek ineens op papier te zien

  1. Jaap de Boer
    1 april 2011

    Gefeliciteerd, Katja

  2. Christel Meertens
    7 april 2011

    Ik ben trots op je, sis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 1 april 2011 door in boek en getagd als , .

Navigatie

%d bloggers liken dit: