Katja Meertens

Tekst- en communicatieadvies

Haar liefdesgeschiedenis vastgelegd voor haar naasten

Beijerlandselaan rond 1948Haar liefdesgeschiedenis vastgelegd voor haar naasten

“Hij was een Brabander in militaire dienst. Op de Dorpsweg in Rotterdam Charlois had je toen een kazerne, daar was hij gestationeerd. En ik werkte op de Beijerlandselaan. Die is nu erg verpauperd, maar toen was die keurig netjes, met allemaal mooie zaken.
Ik stond in de fijne parfumerie annex schoonheidssalon. De soldaten kwamen bij ons wel eens scheergerei halen. Ze kwamen voor de lekkere geurtjes én voor de aardige dames, natuurlijk. Op een ochtend kwam ik de zaak binnen.
Mijn collega’s zeiden: ‘Ze zijn gisteren weer geweest.’
Ik haalde mijn schouders op. ‘Dat moeten jullie weten,’ zei ik. Ik was helemaal niet geïnteresseerd in mannen. Maar mijn collega’s zeiden dat ze er een voor mij op het oog hadden.
‘Hij is niet zo groot,’ zeiden ze.
‘Dan hoef ik hem sowieso niet,’ reageerde ik. ‘Ik wil een grote man hebben.'”

De 82-jarige mevrouw Van Delden vertelde een paar weken voor haar dood hoe ze voor het eerst kennismaakte met haar echtgenoot, met wie ze vijftig jaar lief en leed deelde. Ze sprak over hun ontmoeting, hun verkeringstijd, de weerstand die ze ondervonden bij wederzijdse ouders, hoe ze die overwonnen en toch in het huwelijksbootje stapten.
Voor haar kinderen en kleinkinderen een uniek liefdesverhaal, zoals alleen zij die kon vertellen.

Ik bezocht mevrouw Van Delden in het hospice, sprak twee uur met haar en werkte het verhaal uit als een tijdschriftartikel. Voor ze stierf, zag mevrouw Van Delden haar verhaal. Ze was er intens gelukkig mee. ‘Ja, zo is het gegaan. Wat mooi dat onze liefdesgeschiedenis niet met mij verloren gaat.’

Wilt u nog één keer een mooi of belangrijk verhaal uit uw leven vertellen en voor uw naasten laten vastleggen door een professioneel journalist? Ik kijk graag met u naar de mogelijkheden en maak een passende offerte.

Klik hier voor de tarieven.


Advertentie

Eén reactie op “Haar liefdesgeschiedenis vastgelegd voor haar naasten

  1. Jielis van Baalen
    13 april 2011

    Hi Katja,
    Gefeliciteerd met het uitkomen van de boek. Het ziet er in elk geval al prachtig uit. Ben benieuwd het te lezen. Wanneer ik weer in Nederland ben zal ik het kopen en lezen. Succes. Warme groet, Jielis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 13 april 2011 door in levensverhaal, liefdesverhaal, Rotterdam en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: