Katja Meertens

Tekst- en communicatieadvies

Een nieuw boek. Champagne!

Close-up-of-explosion-of-champagne-bottle-cork2Zara’s zoon is zeventien maanden oud als hij door zijn vader wordt ontvoerd in Iran. Vanaf dat moment verandert Zara’s leven in een nachtmerrie. Ze strijdt niet alleen tegen haar ex-man, maar ook tegen het Iraanse rechtssysteem waarin zij als vrouw en moeder nauwelijks rechten heeft. Na jaren vechten krijgt Zara het voor elkaar dat haar zoon een paar weken bij haar in Nederland mag logeren. Dat loopt anders dan ze zich had voorgesteld.

Dit is de – voorlopige – tekst voor op de achterflap van het nieuwe boek dat ik samen met Zara aan het schrijven ben. In de wekelijkse interviews die ik met haar heb, vertelt Zara over haar jeugd in Iran, haar vlucht naar Nederland, haar huwelijk met de man die later haar zoon zal ontvoeren, haar gevecht om haar zoon terug te krijgen en de manier waarop ze haar leven – zonder haar zoon – zo goed en zo kwaad weer opbouwt.

In elk gesprek raak ik meer geïntrigeerd door het land dat nauwelijks vrouwenrechten kent. En door de kracht die onderdrukte vrouwen zoals Zara desondanks toch hebben. Na elk interview wil ik verder ‘lezen’ in het boek, dat nu nog niet eens een boek is.

Gelukkig wordt het dat wel. In het najaar moet De Kamer van mijn Zoon uitkomen bij uitgever Linda.boeken, de nieuwe uitgeverij van het tijdschrift Linda. en Nijgh en Van Ditmar. Vandaag tekenen Zara en ik het contract in Amsterdam. Met een glaasje champagne!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 11 maart 2014 door in boek, levensverhaal.
%d bloggers liken dit: