Katja Meertens

Tekst- en communicatieadvies

Katja Meertens

profielfoto Katja

Als schrijver en tekst- en communicatieadviseur is Katja Meertens altijd op zoek naar het verhaal in mens of organisatie. Dat verhaal brengt zij in helder geschreven teksten op allerlei manieren voor het voetlicht: op websites, social media, in een folder, jaarverslag, persbericht, in een volledige communicatiestrategie en in boeken.

Katja was jarenlang (freelance) journalist voor kranten en publiekstijdschriften en weet daarom als geen ander hoe je een boodschap bij een groot publiek brengt. Dat doet zij met groot enthousiasme, veel creativiteit, enorme volhardendheid en een gezonde dosis Rotterdamse nuchterheid.

Op 1 december 2015 kwam De kamer van mijn zoon uit bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Voor dit boek tekende Katja het levensverhaal van Zahra Pars op, wier zoon werd ontvoerd naar Iran. In 2011 verscheen De meeste mensen gaan hier dood. Leven in een hospice bij Uitgeverij Balans, waarvoor Katja een jaar lang een hospice volgde. Het boek behandelt belangrijke thema’s als angst voor de dood, palliatieve zorg, euthanasie, sedatie en rouwverwerking.

Bedrijven kunnen Katja Meertens inhuren als freelancer of op interim basis. Voor particulieren tekent Katja levensverhalen op. Is het verhaal geschikt voor een groter publiek, dan gaat ze op zoek naar een uitgever.

%d bloggers liken dit: