Katja Meertens

Tekst- en communicatieadvies

Lezing

Het boek ‘De meeste mensen gaan hier dood’ gaat over de laatste levensfase. Over wat er gebeurt als je te horen hebt gekregen dat er niets meer aan de ziekte is te doen en je moet voorbereiden op het einde.

Over de laatste levensfase is veel te vertellen. Over de fases van het sterfbed, de palliatieve zorg waaronder de geestelijke zorg en de zorg voor de naasten , over pijnbestrijding en het voorkomen van uitzichtloos lijden. En over euthanasie, een geliefd onderwerp in Nederland, maar waar veel onwaarheden en vooroordelen over bestaan.

In mijn boek komen al deze zaken aan bod, maar over sommige onderwerpen kun je langer praten en discussiëren.  Daarom geef ik ook lezingen. Bijvoorbeeld bij een bijeenkomst in een hospice, bij een patiëntenvereniging of een ouderenorganisatie, in een boekwinkel of bij een uitvaartverzorger.

Bent u geïnteresseerd in een lezing over de laatste levensfase? Stuur mij een mailtje, dan bespreken we de mogelijkheden.

Reacties van toehoorders:

‘Zeer boeiend en vooral de discussie over euthanasie hield iedereen erg bij de les.’ – Vrijwilliger hospice

‘Mooi gesproken en prachtig voorgelezen.’ – bezoeker symposium ‘Leef met de dood’

‘Iedereen voelde zich veilig en goed genoeg om een discussie aan te gaan en met iedereen te praten, heel  bijzonder. Jammer dat de discussie met Katja niet langer duurde.’ – Vrijwilliger hospice

‘Natuurlijk @stervensdruk en @Katjameertens lezen na inspirerende verhalen Suzanna en Katja op symposium social media Agora’  – Tweet van @LLPZ4NL

Eén reactie op “Lezing

  1. Louise
    8 april 2012

    Heb zojuist de herhaalde Kruispunt-uitzending gezien “Je gaat dood zoals je geleefd hebt” over hospice Cadenza. Vanzelfsprekend dan de associatie met Katja’s mooie boek. Ik kijk uit naar de lezing die Katja 18 april hierover in Rijswijk geeft. Ben blij met deze broodnodige tegengeluiden t.a.v. de eenzijdige euthanasiediscussie in Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: