Katja Meertens

Tekst- en communicatieadvies

Katja bij het Radio 1-programma Dit is de Dag

Dit is de Dag op 20 april‘In de media en voornamelijk bij monde van de Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie hoor je continu dat euthanasie de enige manier is die zorgt voor een milde dood,’ dit zei journaliste Katja Meertens in het radio 1-programma Dit is de Dag.
‘Je ziet het bij mensen die binnenkomen in een hospice. Zij vragen meteen: “Doen jullie ook aan euthanasie?”‘ Katja Meertens schreef een boek over sterven in een hospice, In de instelling zag ze dat de grootste angst voor een lijdensweg weggenomen kan worden door goede medicijnen waarmee pijn bestreden kan worden. De palliatieve zorg behelst niet alleen lichamelijke zorg maar ook geestelijk zorg voor de stervende en de mensen eromheen. Euthanasie komt daarom ook weinig voor in het grootste hospice van Nederland Cadenza waar het boek zich afspeelt.

Dit nieuwsbericht is te lezen op de site van Dit is de Dag.

Euthanasie komt niet alleen weinig in Cadenza voor, in alle Nederlandse hospices wordt actieve levensbeëindiging zelden toegepast. Jaarlijks zijn er ruim 2600 meldingen van euthanasie bij de regionale toetsingscommissies. De levensbeëindiging had in 80 procent  van de gevallen thuis plaats, uitgevoerd door de huisarts. Ruim 7 procent heeft plaats in verpleeg- of verzorgingshuizen, 6 procent in ziekenhuizen en slechts 5 procent in hospices.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 20 april 2011 door in boek, euthanasie, hospice, media, palliatieve zorg en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: