Katja Meertens

Tekst- en communicatieadvies

Het eten van deze dragees is geheel voor eigen risico

zeer verslavende snoepjesIn Margriet nr. 20 schreef ik een verhaal met als titel ‘Hé, dat smaakt naar vroeger’, waarin informatie staat over smaak en smaakontwikkeling. Ook vroeg ik een aantal bekende en minder bekende Nederlanders naar hun eigen ‘smaakherinnering’. Zo vertelt topkok Cees Helder dat hij als zesjarig jongetje voor het eerst haas proefde en bekent hij dat hij daarom in zijn eigen restaurant Parkheuvel vaak haas op het menu had staan.

Ik schreef ook mijn eigen herinnering op: aan de chocolade-met-mint-dragees van mijn oma. Zij kocht die altijd in Duitsland en mijn zus en ik konden ons er vol van eten. In Nederland zoek ik altijd in elke nieuwe supermarkt die ik bezoek naar deze lekkere snoepjes, maar heb ze nooit gevonden.

Had ik mijn herinnering maar eerder in Margriet geschreven, want ik krijg nu reacties van lezeressen over hun eigen ervaring met de dragees (zeer verslavend), hoe ze heten (schoko linsen) en tips waar ik ze kan kopen (o jee). Hierbij deel ik die tips met de lezers van mijn blog, met slechts een waarschuwing: het kopen en eten van deze dragees is geheel voor eigen risico. Schrijver dezes is niet verantwoordelijk voor welke gewichtstoename dan ook, ten gevolge van ernstige verslaving.

Volgens Margriet-lezers zijn Schoko Linsen te koop bij:

1. Euroland (inderdaad, voor 1 euro)
2. Aldi en Lidl (tijdens de ‘Duitse weken’, ik weet niet wanneer)
3. Kaufland in Kleef (Duitsland)
4. Edeka, supermarktketen in Duitsland

Wikipedia meldt dat ze ook in Frankrijk bij de supermarkt te koop zijn.

Advertentie

Eén reactie op “Het eten van deze dragees is geheel voor eigen risico

  1. cellulitis
    26 januari 2012

    Wezenlijk roerend! Bent u mogelijk van plan meer van zulke stukjes te maken? Laten we het hopen. Ik ben ten minste onwijs verbluft. Ga beslist zo door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29 mei 2011 door in Journalistiek werk, Uncategorized en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: